Fiësta Servessa

The Happy Side Of Life

Kennismaking

Onder de rook van Tilburg ligt het pittoreske oerbrabantse dorpke Berkel-Enschot. Een dorp waar de mensen elkaar nog spontaan groeten, een dorp waar iedereen nog alles over iedereen weet. Maar het is tevens een dorp waar de oorsprong ligt van een van de opwindendste orkesten van Nederland, FIËSTA SERVESSA.Het begon allemaal in maart 1993, de eerste bijeenkomst van de 15 jongens in de plaatselijke kroeg. Sinds die dag is het vriendencollectief uit Berkel-Enschot bijna non-stop aan het optreden door heel Nederland en zelfs daarbuiten.Het ijzersterke punt van het orkest is ongetwijfeld het enthousiasme en de energie waarmee alle optredens worden afgewerkt.Niets is te gek tijdens een optreden van FIËSTA SERVESSA en er kan werkelijk van alles gebeuren (een recordpoging langste polonaise met 15 personen, de bekende “dankjewel” toespraak (±20 minuten), demonstratie schuddebuiken, de openbare verloting van het podium). Dit maakt het niet alleen prettig om naar hun opzwepende muziek te luisteren maar ook om de geel/blauwe feesters met eigen ogen mee te maken. FIËSTA SERVESSA moet je gewoon ONDERGAAN.

Deze spraakmakende optredens zijn al diversen keren met prijzen beloond, o.a.:

 • De 1ste prijs ELLUF STERUREN 1998,
 • De 9de plaats Nederlandse kampioenschappen 1997,
 • 2 maal de 2de prijs midden Brabantse kampioenschappen 1996/97,
 • 1ste prijs MalleMuzefist 97 en 98 en 2000 en 2001 en 2002
 • 3 x publieksprijs MalleMuzefist,
 • 3 de prijs muzikaal Ramspoed 1999,
 • 1 ste prijs muzikaal HaoneBoereblaosfestival in Eindhoven,
 • Winnaar Gouden Notenkraker 1997,
 • Winnaar Kleppermanbokaal 1999.
 • Winnaar Tetteravond St.Michielsgestel 2000
 • Winnaar ‘CD van de Eeuw’ verkiezing, georganiseerd door www.dweilorkesten.net
 • 3e plaats Band Event te Tilburg 2004
 • 3e plaats muzikaal Ramspoed 2005

Maar FIËSTA SERVESSA speelt niet alleen op festivals, zij hebben zowat ervaring met het optreden op alle soorten feesten en evenementen op wat voor locatie dan ook. Het repertoire van FIËSTA SERVESSA heeft een duidelijk Zuid-Amerikaans tintje, up-tempo, lekker in het gehoor liggende feestmuziek spelen de muzikanten maar al te graag. Maar ook van een traditionele carnavalsstamper, zijn ze niet vies. Inmiddels hebben de geel/blauwe feesters de organisatie van twee oergezellige feesten op hun naam staan. FIËSTAVAL is het ultieme muziekspektakel op de 2de zondag van het jaar. Dit festival staat bekend als een van de gezelligste feesten van Midden-Brabant. Het GROTEBOLLEBIERTJEFEEST op de carnavalszaterdag, is HET carnavalsfeest van Tilburg. En dit in DE carnavalskroeg van Tilburg “Café Bolle”. Carnaval, zoals carnaval hoort te zijn. De eerste FIESTA SERVESSA CD “SCHUDDEN VOOR GEBRUIK” is al een tijd uitverkocht, maar
de tweede cd, is in januari 2005 verschenen en heet: “FIESTA BLAAST AL 11 JAAR MET BOLLE WANGEN”. Op deze cd is de unieke samenwerking te horen tussen FIËSTA SERVESSA en de Tilburgse zanger Peter Smulders. Dit alles ter gelegenheid van het elfjarig bestaan van de feesters in 2005. Met deze zanger is eind 2005 ook een single opgenomen met als nieuwe carnavalskraker “KOMT DE FANFARE WEER VOORBIJ”

Dit alles maakt dat FIËSTA SERVESSA inmiddels een gevestigde naam is binnen de orkestenwereld. Een naam die staat voor kwaliteit, enthousiasme en heel veel gezelligheid. Het motto van de geel/blauwe feesters luidt dan ook:

Fiësta Servessa – The Happy side of life

Carnaval zondag Dagprogramma